Centre de documentació històrica de La Garriga

Slide 3
Slide 2
Slide 1

baner-garriga-llac.jpg       baner-garriga-la-solfa.jpg

 

Els Suñol i la Garriga. Una petita història per reviure l'oblit

Aquest llibre intenta reviure la història de la Garriga, enllaçada amb la d’una família de la burgesia catalana que hi ha fet arrels. Els Suñol tenien una torre d'estiueig de propietat, a la Ronda del Carril. Aquesta és, en realitat, l’autèntica protagonista de tot plegat, una història on s’enllacen dos llinatges, el dels Suñol i el dels Carner.
El relat que hi trobareu comprèn un llarg període de temps –uns 140 anys– que abasta fins als nostres dies i que té com a rerefons esdeveniments succeïts en un entorn més ampli. I és que la petita història, viva i propera, explica millor els fets que “la gran”, “l’oficial”, generalment partidista i poc objectiva, tan allunyada de nosaltres. 
Es tracta d'una edició de l'autor, dedicada a amistats, parents o familiars de les noves generacions i gent de la Garriga en general, tot i que és interessant per a un públic ben ampli. 

El llibre parla des de dins d'un fenomen, el de l'estiueig burgès, que va canviar per sempre més el poble que havia arribat al segle XIX. La Garriga del segle XXI és el resultat del procés que va començar amb l'arribada a la Garriga, cada estiu, de famílies com la Suñol.

L'edició, molt curosa, ha comptat amb el disseny i maquetació de Judit Coma.

 

Autor
Alfons Carner i Suñol
Any
2013
Fitxers adjunts