Centre de documentació històrica de La Garriga

Slide 3
Slide 2
Slide 1

baner-garriga-llac.jpg       baner-garriga-la-solfa.jpg

 

Documental: La Garriga rural. Quan la terra marcava el ritme

El documental forma part del Projecte "La Garriga rural: a l'ombra del Modernisme?", de l'Àrea de Patrimoni de l'Ajuntament de la Garriga. Realitzat per SabemCom SCP, es va presentar el 30 de març de 2014.

Es tracta d'un treball de prop d'una hora de duració que retrata la Garriga quan el poble i la seva gent encara anaven al ritme que marcava la terra. El documental fa una fotografia de la primera meitat del segle XX, dels darrers moments d'aquella Garriga rural que s'esllanguia a poc a poc, i també refelecteix la transformació que ha patit la Garriga al llarg del segle XX, sobretot a partir del retrocés del sector primari, de la urbanització del sòl i dels canvis ens els modes de vida i de treball.

I a més, el treball també intenta fer-nos qüestionar i reflexionar sobre els models de desenvolupament que, a més d'acabar amb la història, els patrimonis i el paisatge rural, ens han portat també a la crisi que estem patint.

Voleu tornar a entrar a la Garriga de fa més de 60 anys? Com eren els carrers? Què menjava la gent? De què treballaven? Com vivien els nostres avis i àvies? Com s'ha transformat el paisatge? Totes aquestes preguntes i moltes més tenen resposta al documental "La Garriga rural. Quan la terra marcava el ritme".

Html
Autor
SabemCom
Any
2014