Centre de documentació històrica de La Garriga

Slide 3
Slide 2
Slide 1

baner-garriga-llac.jpg       baner-garriga-la-solfa.jpg

 

Documental: Aviació i bombardeig a la Garriga

El documental "Aviació i bombardeig a la Garriga. El camp d'aviació civil, l'aeròdrom militar i el final de la guerra" es va elaborar dins del Projecte de Recuperació de la Memòria Històrica de la Garriga, el febrer de 2009.

Es tracta d'un treball de prop d'una hora de duració que retrata la Garriga alguns dels episodis més importants i colpidors que va viure la Garriga al voltant de la Guerra Civil. Per mitjà de nombroses entrevistes, algunes de les quals testimonis inèdits que van viure en primera persona aquests moments, el treball se centra en explicar la història i la importància militar del camp d'aviació de Rosanes, i a descobrir tots els detalls del bombardeig feixista que va patir la Garriga el 29 de gener de 1939.

Què hi feia un camp d'aviació a la Garriga? Qui el va construir? On anaven a bombardejar els avions que hi havia a la Garriga? Qui eren els pilots que els conduïen? Què va suposar per a la Garriga tenir un camp d'aviació al poble? Per què, com, quan i qui va bombardejar la Garriga? Què va provocar el bombardeig i per què ha estat tants anys silenciat? Totes aquestes preguntes i moltes més tenen resposta en aquest documental.

El DVD del documental es ven conjuntament amb el llibre "Aviació i guerra a la Garriga (1933-1946).

Html
Autor
SabemCom
Any
2009