Centre de documentació històrica de La Garriga

Slide 3
Slide 2
Slide 1

baner-garriga-llac.jpg       baner-garriga-la-solfa.jpg

 

Xerrada: Abans d'embotir. El maneig del porc ahir i avui.

A cavall entre una xerrada i una conversa, en aquest vídeo hi podreu veure en Joan Mas i en Josep Ferrer parlant del maneig del bestiar tradicional, tal com ho feien a casa seva, a pagès, a la Garriga. Quin bestiar tenien? Com el tractaven? Com l’alimentaven? Què n’obtenien? I els porcs? Què suposaven per a la casa? Quin paper jugaven en l’alimentació i l’economia familiar? En definitiva, els porcs abans de la producció industrialitzada de carn.

Per la seva banda, en Pino Delàs (de Llavora) parla de l’alternativa a la industrialització de la carn. A Llavora aposten per granges petites, ecològiques i integrades al territori, que respectin l'entorn natural i el benestar animal i que produeixin aliments d'alta qualitat, sense antibiòtics ni additius químics. És viable produir carn de porc d’aquesta manera? Hem de canviar els nostres hàbits de consum si volem un model ramader respectuós amb la Terra?

La Garriga rural anava al ritme de la terra. Som a temps de tornar-hi?

La xerrada, emmarcada dins dels actes de la Fira de la Botifarra de la Garriga, va tenir lloc el dijous 29 de febrer del 2024, a les 19.30 h, a Can Raspall (la Garriga).

Produït i coordinat per l'Ajuntament de la Garriga.

Gravat i editat per SabemCom SCP.

Html
Autor
Josep Ferrer Mas, Joan Mas Gordi i Pino Delàs
Any
2024